18 mei 2017

Wordt verwacht 404 (nieuws, 2017)

Uw pakketje is onderweg...


We bestellen allemaal online. Verse maaltijden. Een nachtjapon in te kobaltblauw. Onderbroeken van een grootte waaruit flink wat zelfoverschatting blijkt. De Duitse thrillerschrijver Sebastian Fitzek neemt dit hedendaagse fenomeen als thema voor zijn nieuwe thriller Het pakket. Online te bestellen natuurlijk, maar ook vanaf 6 juni verkrijgbaar in de fysieke boekhandel.
Hoofdpersoon in Het pakket is de jonge psychiater Emma Stein. De zielenknijper komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader.

Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar die buurman heeft ze nog nooit eerder gezien, hoewel ze al jaren in dezelfde straat woont...

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen. Eerder verscheen van Sebastian Fitzek Afgesneden.Het pakket heeft ook een trailer:

Geen opmerkingen: