17 mei 2017

Stilte voor de storm? (nieuws, 2017)

Uitputtende tournee voor Deon Meyer tijdens Spannende Boeken WekenNog een dag of twintig en dan beginnen de Spannende Boeken Weken. Maar in de aanloop daarvan is er nog weinig te merken van speciale activiteiten tijdens deze actieperiode. Alleen van de Zuid-Afrikaanse geschenkauteur Deon Meyer wordt verwacht dat hij het vuur uit zijn 'skoene' loopt.

De Spannende Boeken Weken beginnen op vrijdag 9 juni en worden op 25 juni afgesloten. Op de speciale website van boekpromotor CPNB kunnen organisaties, boekhandels en bibliotheken evenementen aankondigen die in het kader van de thriller op touw worden gezet. Wie er een blik op werpt, komt van  een koude boekenkermis thuis. Naast signeersessies en interviews met Anya Niewierra en Esther Verhoef worden ook de optredens van Meyer gemeld. Die laat zijn gezicht zien in Middelharnis, Eindhoven, Laren, Culemborg, Maastricht, Sittard, Utrecht, Hoorn, Noordwijk, Bemmel, Zwolle, opnieuw Utrecht en Amsterdam (een literaire salon met Abdelkader Benali).

Een ware uitputtingsslag voor de geschenkauteur van de novelle De vrouw in de blauwe mantel dus. Maar waar duiken andere thrillerschrijvers op? Als we het schema van de CPNB moeten geloven, zijn ze in geen velden of wegen te bekennen. Wellicht is de boekenbranche niet bekend met de activiteitenkalender. Of erger: er is sprake van desinteresse of gebrek aan middelen om evenementen op poten te zetten. Wie het weet, mag het zeggen, vooralsnog oogt de spannendeboekenwekencampagne nogal futloos.

Wat wel vaststaat is de bekendmaking op maandag 22 mei van de shortlist van de Gouden Strop 2017. Ook handig om te noteren: de uitreiking van de Strop en de Schaduwprijs op 8 juni. Waar en hoe dat in haar werk gaat, maakt de CPNB maandag bekend. 'Het wordt geen avond zoals voorheen, maar wel iets met groot bereik', meldt voorlichter Job Jan Altena.

(c) Foto auteur Deon Meyer: Guido Schwarz  

Geen opmerkingen: