13 mei 2017

Verboden voor boeken (nieuws, 2017)

Ron Howard verfilmt debuut J.P. DelaneyDat is meteen al scoren: de regisseur van de Dan Brown-films, Ron Howard, strikken voor de verfilming van je thrillerdebuut. Dat is wat J.P. Delaney nu meemaakt. Maar Delaney is dan ook geen onbekende. De schrijver van Het vorige meisje heet in het echt anders. 

Het boek verschijnt op 22 augustus bij uitgeverij Cargo. En daarin staat ene Jane centraal. Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street.

Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto's en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek.

Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje...

J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur, stelt Cargo. Maar de echte naam van Delaney is bekend. Het gaat om Tony Strong, een in Londen wonende copywriter en schrijver van vier voorgaande romans onder andere namen. The Girl Before, zoals het boek oorspronkelijk heet, was een spraakmakende titel  op de laatste Frankfurter Buchmesse. Binnen een week nadat Delaneys agent de eerste vijftig pagina's naar uitgevers in New York stuurde, was het manuscript aan 25 landen verkocht.

Binnen een maand werden via een veiling de filmrechten van de hand gedaan. Universal Pictures trok aan het langste eind en benaderde Ron Howard om in de regisseursstoel te gaan zitten.

Bron: The Star  

Geen opmerkingen: