Mona Lisa in de rebound
Veertien jaar na De Da Vinci Code een thriller publiceren waarin de Mona Lisa een voorname rol wordt toebedeeld en de uitgever het boek laten bestempelen als een pageturner voor de fans van Dan Brown. Grote kans dat de auteur het verwijt krijgt een na-aper te zijn of op zijn minst dat hij met een oud idee op de proppen komt.
Maar de Duitse advocaat Tibor Rode komt ermee weg. Sterker nog, zijn debuutthriller met de weinig originele titel Het Mona Lisa-virus werd een bestseller. De thrillerrecensent van de Hamburger Morgenpost sprak van 'een griezelig goed verteld verhaal met een ingenieus plot'. Vanaf 30 mei kunnen we zelf beoordelen of de criticus het goed heeft gezien, want dan ligt de thriller, een uitgave van De Fontein, in de winkel.
Welke geheimen liggen verscholen achter de mysterieuze glimlach van de wereldberoemde schepping van Leonardo da Vinci? In de Verenigde Staten verdwijnt een aantal deelnemers aan een missverkiezing. Wanneer ze gevonden worden blijken ze operatief verminkt te zijn. In Leipzig wordt het oude raadhuis opgeblazen en in Milaan wordt een muurschildering van Da Vinci vernietigd. Tegelijkertijd zorgt een computervirus er wereldwijd voor dat fotobestanden systematisch worden gewijzigd.
Het verband tussen deze gebeurtenissen moet het antwoord zijn op het raadsel waar de Amerikaanse wetenschapper Helen Morgan voor staat. Haar dochter is ontvoerd en het spoor leidt naar Europa. Alles lijkt verband te houden met een complot rondom de creatie van het beroemde schilderij van Mona Lisa, meer dan vijfhonderd jaar geleden.
Schrijver Tibor Rode is naast advocaat ook mediator en docent in Hamburg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten