24 mei 2017

Achtentwintig jaar later (nieuws, 2017)

Opnieuw Nederlandse primeur voor Karin SlaughterHaar vele fans kunnen het weer in de agenda aankruisen: op 13 juni verschijnt de nieuwe thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter. En zoals bijna te doen gebruikelijk komt de thriller, Goede dochter geheten als eerste in Nederland uit. The Good Daughter komt in de VS pas over twee maanden uit. Slaughter zal de boeklancering in Nederland bijwonen.

Goede dochter is een standalonethriller. Slaughters bekende personages, Will Trent en Sara Linton, spelen geen rol in deze thriller, een uitgave van HarperCollins.

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader.

Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. De schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven. Slaughter zegt over dit boek: 'Ik wil het hebben over geweld tegen vrouwen. En wat het met ze doet. Hoe het ze kan breken, maar hoe het ze ook sterker kan laten terugkomen.'

De thrillers van Karin Slaughter zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Ze stelt lastige thema’s aan de kaak en baseert haar thrillers altijd op waargebeurde misdaden, waarbij ze vooral ge├»nteresseerd is in het motief achter de misdaad. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre.

Geen opmerkingen: