02 mei 2017

Nietsvermoedend (nieuws, 2017)

Edgar Award voor debutante Flynn Berry


De Amerikaanse schrijfster Flynn Berry heeft vorige week de Edgar Award for best first novel gewonnen. De prijs wordt samen met andere onderscheidingen in andere categorie├źn jaarlijks uitgereikt door de Mystery Writers of America. 

Flynn Berry versloeg met haar eersteling Under the Harrow (in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel Lokvogel) onder anderen haar meermaals bekroonde rivaal Bill Beverly, die met zijn boek Dodgers niet de minste prijzen binnenhaalde.

In Lokvogel neemt Nora de trein vanuit Londen om haar zus op te zoeken. Als ze op het station aankomt is ze nergens te bekennen. Nora loopt naar haar huis, in de veronderstelling dat ze vast tot laat moet werken. Ze steekt nietsvermoedend de sleutel in het sleutelgat, doet de deur open en stapt naar binnen. En dan vindt ze haar, haar zusje, op de grond en onder het bloed, op brute wijze vermoord. Ook de hond is afgeslacht.

Het is het begin van een duistere reis voor Nora. Achtervolgd door haar verleden probeert ze de geheimen rondom de moord te ontrafelen, maar dat is niet zonder prijs. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt de obsessie voor haar. Ze lijkt een schim te worden van de persoon die ze ooit was, een schim die verdacht veel op haar zusje lijkt.

Flynn Berry is afgestudeerd aan het Michener Center for Writers in Austin, Texas.

1 opmerking:

Anna Bakker zei

Het boek was me ontgaan, maar staat nu genoteerd op mijn ntl-lijst.