27 mei 2017

Hints (nieuws, 2017)

Nyk de Vries schrijft Moordspel voor Friese bieb
Schrijver Nyk de Vries schrijft dit jaar een spannend verhaal voor de zesde editie van het Moordspel, een online wedstrijd van de Friese bibliotheken. Tijdens het Moordspel wordt een klassieke 'whodunnit' in meerdere delen gepubliceerd op www.hetmoordspel.nl. Lezers krijgen hints en kunnen zo de dader ontmaskeren. 

Tijdens de Spannende Boeken Weken (9 t/m 25 juni) wordt het verhaal binnen tien dagen in zeven delen gepubliceerd. Op 16 juni komt het eerste deel (de proloog) van het Moordspel en de personages op de website. Hier kunnen lezers ook stemmen op 'hun dader' en kans maken op prijzen. Via sociale media van de Friese bibliotheken wordt er tijdens het Moordspel gediscussieerd over de dader en de hints. Het spel duurt tot 25 juni.

Het Moordspel wordt voor de zesde keer georganiseerd door de Friese bibliotheken, die mensen enthousiast willen maken voor (online) lezen. Door de publicatie in meerdere delen en diverse hints wordt een gezamenlijke bloedstollende leeservaring geboden. Eerder schreven o.a. Bart Kingma, Marion Pauw en Elfie Tromp een verhaal voor het Moordspel. Dit jaar is het aan Nyk de Vries om de Friese lezers onder te dompelen in een meeslepende en muzikale thriller.

Behalve schrijver is De Vries ook muzikant. Hij werd geboren in de Friese Wouden (Noardburgum), een element dat regelmatig terugkeert in zijn werk. Voor het Moordspel putte hij uit zijn rijke ervaring als muzikant en literair performer. Door de jaren heen stond hij op een veelvoud aan podia, van Poetry International, tot aan Lowlands en Crossing Border. Zijn gedichtenbundel gedichten De dingen gebeuren omdat ze rijmen werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Recent verscheen zijn roman Renger, een filmische roadnovel. Voor het boek ontving hij de Piter Jelles Literatuurprijs. 

Geen opmerkingen: