11 mei 2017

Wordt verwacht 403 (nieuws, 2017)De jacht op de inspecteur is geopend


Hij wordt bestempeld als de bekendste Noorse thrillerschrijver na Jo Nesbø. Maar echt doorgedrongen in Nederland is Jørn Lier Horst nog niet. Uitgeverij A.W. Bruna is ervan overtuigd dat daar verandering in komt met de publicatie, op 7 juni, van Jachthonden

In Jachthonden is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor inspecteur William Wisting. Zeventien jaar geleden leidde hij het onderzoek in een van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord. Vanzelfsprekend ruiken de media bloed.

Jørn Lier Horst (1970, foto) heeft zich volgens A.W. Bruna met zijn serie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Zijn boeken zijn inmiddels in 23 landen verschenen. Vijf jaar geleden al werd Jachthonden bekroond met de Glazen Sleutel, de Gouden Revolver én de Prijs van het Genootschap van Zweedse misdaadschrijvers. Zijn serie over William Wisting wordt door de makers van de Millennium-trilogie verfilmd als tv-serie. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold.

Geen opmerkingen: