27 mei 2017

Duistere daden (nieuws, 2017)

Rendells tweede zwanenzang
Meldden we eerder dat met Donkere dagen de echt allerlaatste publicatie van de in 2015 overleden Ruth Rendell is, vandaag moet dat bericht weer enigszins aangepast worden. Na de thriller in juli volgt in oktober van dit jaar nog een verhalenbundel van de Britse Queen of Crime.

De Britse uitgeverij Profile brengt negen recentelijk herontdekte korte verhalen van Ruth Rendell samen in de bundel A Spot of Bother: New Tales of Murder and Mayhem.  Volgens Profile zijn zeven van de negen verhalen nog nooit in druk verschenen.

Deze verhalen van 'duistere daden en adembenemende suspense' zijn volgens Profile geen van alle voorspelbaar. Een zakenman schept op over het bedriegen van zijn vrouw, maar komt later van een koude kermis thuis. In een schitterende pastorie op het platteland weerkaatst de echo van een moord uit het verleden. En een onverbeterlijke leugenaar wordt slachtoffer van de ultieme wraakneming.

Woordvoerster Cecily Gayford van Profile liet weten dat de onderneming trots en verheugd is om de laatste verhalen van Rendell te publiceren. 'Rendell was een van de meest getalenteerde misdaadauteurs ooit. Ze had een dodelijke pen en wist hoe ze spanning kon combineren met een verbluffend inzicht in de menselijke geest.'

Ruth Rendell (1930-2015) schreef tientallen boeken, waarvan wereldwijd 20 miljoen exemplaren zin verkocht. Ze won vele prijzen waaronder de CWA Diamond Dagger voor haar gehele oeuvre. Rendell stierf in mei 2015.

Bron: Profile Books 

Geen opmerkingen: