22 mei 2017

En de genomineerden zijn... (nieuws, 2017)

Val McDermid op shortlist voor Theakston thrillerprijsDe Schotse bestsellerauteur Val McDermid heeft met haar dertigste thriller een plek veroverd op de shortlist van de Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year. Zij moet het opnemen tegen Mick Herron, Chris Brookmyre, Eva Dolan, Sabine Durrant en Susie Steiner. 

Oud-winnaar McDermid is genomineerd met haar boek Out of Bounds. Herron is in de race met het derde boek in de spionagereeks rond Jackson Lambs, getiteld Real Tigers. Herrons eerste thriller was genomineerd voor de Steel Dagger, terwijl zijn tweede, Dead Lions, in 2013 werd onderscheiden met de Gold Dagger.

Eva Dolan is voor de tweede maal genomineerd, nu met haar derde boek After you die, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor het onrecht bestrijdende duo Zigic en Ferreira.

Brookmyre staat op de shortlist met Black Widow. Dat boek won al eerder de Scottish Crime Book of the Year Award en was in de race voor een Gold Dagger.

Sabine Durrant, voormalig redacteur van The Guardian en The Sunday Times, verkreeg een plek op de shortlists met haar psychologische thriller Lie with me. Haar verhaal is gesitueerd op een Grieks eiland en draait om een auteur die ooit een bestseller had geschreven, maar nu op de zakken van zijn vrienden leeft.

Ook  Susie Steiner heeft gewerkt bij The Guardian. Zij bereikte de finale met haar tweede thriller, Missing, Presumed.

De opvolger van de winnaar van vorig jaar, Clare Mackintosh, wordt bepaald door zowel een vakjury als het publiek.  Op 20 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Hij of zij ontvangt onder andere een cheque ter waarde van 3.000 Britse pond (bijna 3.500 euro).

Bron: The  Bookseller

Geen opmerkingen: