24 mei 2017

Exit (nieuws, 2017)


Moore is niet meerDe Britse acteur Roger Moore is dinsdag 23 mei overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 89 jaar geworden. Hij speelde jarenlang het personage James Bond in de gelijknamige films, gebaseerd op de boeken van Ian Fleming. Moore werd 89 jaar oud.

De acteur overleed in Zwitserland. Hij wordt in privésfeer begraven in Monaco.  Volgens zijn kinderen zag Moore het ambassadeurswerk dat hij deed voor Unicef als zijn grootste prestatie.

Moore speelde tussen 1973 en 1985 in zeven verschillende James Bond films. Hij was de derde acteur die de befaamde geheim agent vertolkte.

Moore begon zijn carrière als model en stroomde daarna pas door naar de televisiewereld. In 1949 was hij voor het eerst op tv te zien, in The Governess. In 1954 kreeg hij een contract van filmstudio MGM, later voegde hij zich bij Warner Bros. Eind jaren vijftig brak Moore door met zijn rol in de televisieserie Ivanhoe. Nog bekender werd hij aan het begin van de jaren zestig, toen hij het personage Simon Templar speelde in de televisieserie The Saint. Populair was ook de serie The Persuaders (De Versierders) waarin hij met Tony Curtis te zien was.

Nadat Sean Connery in 1966 aangaf nooit meer James Bond te willen spelen, mocht acteur George Lazenby het proberen. Connery keerde daarna eenmalig terug in Diamonds are Forever in 1971, maar daarna was Moore aan de beurt. Zijn eerste Bond-film was Live and let Die. Hij sloot af met A View to a Kill (foto) in 1985.

Geen opmerkingen: