29 januari 2010

Verontrustend (nieuws, 2010)

JUDITH VISSER SCHRIJFT... EN SCHRAPT

Ze heeft nog een maand tijd om de definitieve versie van haar derde thriller Trip in te leveren. Maar deze week nam Judith Visser, in 2009 genomineerd met 'Stuk' voor de Gouden Strop, de drastische beslissing om het gehele manuscript om te gooien en radicaal te herschrijven.

Visser schrijft op haar website: ,,Vier personages gaan er helemaal uit (bye, bye), een stuk of tien hoofdstukken worden vervangen door totaal nieuwe (vanwege de herziene verhaallijn) en van de 100.000 woorden die het script er nu heeft blijven er denk ik zo'n 25.000 behouden.''

Ze vindt het 'verontrustend' dat ze nog zo weinig tijd heeft. ,,Maar het komt goed. Al zal er van een sociaal leven even weinig sprake zijn de komende tijd.'' 'Trip' moet in augustus 2010 in de winkels liggen. Daarna publiceert Visser een voedingsboek, ook is ze al met de voorbereidingen bezig van een thriller die in 2011 moet verschijnen.

1 opmerking:

Remko Meddeler zei

Op een veel kleinere schaal maakte ik deze week hetzelfde mee. Balen, maar het verhaal wordt er ongetwijfeld beter van. Judith, sterkte!