27 januari 2010

Kassa (nieuws, 2010)

'SNEL GELD'-FILM BRENGT SNEL GELD OP

De producer van de Zweedse film 'Snabba cash', gebaseerd op het thrillerdebuut van Jens Lapidus, heeft het groene licht gekregen voor het maken van twee vervolgfilms. 'Snabba cash' deed het in zijn eerste week enorm goed. De film die voor vier miljoen dollar werd gemaakt, leverde in de eerste vijf dagen al 2,3 miljoen dollar op. Volgens producer Fredrik Wikstrom waren de opbrengsten even groot als in de eerste dagen na de première van 'Mannen die vrouwen haten', de verfilming van Stieg Larssons thrillerdebuut. ,,Maar toen draaide Larssons film wel in veel meer bioscopen'', aldus de producer.

De vervolgfilms gaan in 2011 en 2012 in première, zo meldt vakblad Variety. Producer Wikstrom denkt de films ook voor vier miljoen dollar elk te kunnen maken. 'Snabba cash' is geregisseerd door Daniel Espinosa. Lapidus' thriller gaat over de onderwereld van Stockholm en is verkocht aan 25 landen. In Nederland is het boek bij A.W. Bruna verschenen onder de titel 'Snel geld'.

Lapidus' tweede thriller, 'Aldrig fucka upp', dient als uitgangspunt voor de eerste vervolgfilm. De derde film is gebaseerd op het laatste deel uit de 'Stockholm-trilogie', waaraan de auteur nu nog schrijft.

(Bron: Variety, Cineuropa.org)

1 opmerking:

Alex van Galen zei

Ze hadden de Zweedse titel moeten houden. 'Snabba Cash' klinkt nog beter dan 'Snel Geld.' En ook bij 'Aldrig fucka upp' heb ik meteen een beeld.