26 januari 2010

Een loft delen (nieuws, 2010)

SASKIA NOORT HERSCHRIJFT VLAAMSE FILMHIT

Voor de Nederlandse remake van de Vlaamse film 'Loft' herschrijft thrillerauteur Saskia Noort het scenario. In juni beginnen de opnames voor de Nederlandse 'Loft', zo heeft filmdistributeur Independent Films bekendgemaakt.

De regie van de thriller, die vanaf december in de bioscopen draait, is in handen van Erik van Looy ('De zaak Alzheimer'). De casting voor de
hoofdrollen wordt eind deze week afgerond.

'Loft' is met 1.186.000 bezoekers de meest succesvolle Belgische film ooit. De thriller verbrak vorig jaar het negentien jaar oude record van de familiefilm 'Koko Flanel' van de Vlaamse humorist Urbanus.

Het oorspronkelijke 'Loft'-scenario van Bart de Pauw gaat over vijf getrouwde mannen, die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenhuwelijkse activiteiten. Dat verloopt op rolletjes tot ze er op een ochtend het lijk vinden van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw of weet waar ze vandaan komt. Ze proberen uit te zoeken wat er gebeurd is, maar al gauw beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten.

Geen opmerkingen: