11 januari 2010

De nieuwe Saskia Noort (nieuws, 2010)

DE MARKT BESLIST

'Een revolutie in uitgeversland'. Dat moet Schrijversmarkt.nl op zijn minst gaan ontketenen, aldus de initiatiefnemers van dit online uitgeefconcept. Op Schrijversmarkt.nl beslist de lezer, de markt dus, welke boeken mogen verschijnen.

De bedenkers van Schrijversmarkt.nl, uitgeverij Home Academy en
internetbureau voor uitgevers Liones, verwijzen in een ver van bescheiden persbericht naar bestsellerauteurs J.K. Rowling, Harry Mulisch en Stephen King, die met elkaar gemeen hebben dat ze meerdere malen zijn afgewezen door uitgevers. ,,Zo lopen er nog talloze talentvolle schrijvers rond met prachtige manuscripten die waarschijnlijk nooit het daglicht zullen zien.'' Schrijversmarkt.nl zegt daar verandering in te willen brengen, door het publiek te laten beslissen welke manuscripten worden uitgegeven.

Schrijversmarkt wil voor de boekenwereld zijn, wat SellaBand (een website waarin mensen kunnen investeren in popbands) is voor de muziek. Op Schrijversmarkt.nl kunnen schrijvers hun manuscript uploaden en tonen aan het publiek. Lezers die onder de indruk zijn van een manuscript kunnen het steunen door één of meerdere punten in het manuscript te kopen. Als een manuscript 250 unieke supporters heeft, wordt het uitgegeven in een minimum oplage van 1.000 exemplaren. De supporter ontvangt voor elk punt een unieke 1e druk van het boek met daarin zijn naam samen met de andere supporters die in het manuscript geloven.

,,Vanaf nu bepaalt niet meer een enkele uitgever welke manuscripten worden uitgegeven, maar de lezer'', aldus Schrijversmarkt.nl. ,,De schrijver kan zichzelf en zijn manuscript presenteren aan het publiek. Hij kan met hen communiceren en feedback ontvangen. Lezers kunnen zich verplaatsen in de rol van de uitgever en zo de nieuwe Mulisch, Kluun of Saskia Noort ontdekken.''

Wie buiten zichzelf is getreden van enthousiasme over dit 'revolutionaire' initiatief kan contact opnemen met Folef van Nispen of Floor Plikaar, telefoon 070-3607613. Mailen kan naar info@schrijversmarkt.nl. Schrijversmarkt is van alle markten thuis, dus men twittert ook: http://twitter.com/schrijversmarkt. Op www.schrijversmarkt.nl staat een introductiefilmpje.

1 opmerking:

Naud zei

http://revoinuitgeversland.hyves.nl/ is wat anders