31 januari 2010

Wordt verwacht 169 (nieuws, 2010)

EEN SEXY MOORDWIJF

'De overtreffende trap van Stiletto Libretto'. Zo wordt 'Sioux blues' door uitgeverij Manteau aangekondigd. Als de uitgever gelijk krijgt, moet de Vlaamse auteur Bavo Dhooge (1973) nu ook de Gouden Strop én De Diamanten Kogel krijgen. Want voor 'Stiletto Libretto' kreeg Dhooge wel de Kogel, maar ging de Strop net aan zijn neus voorbij. 'Sioux blues' ligt in maart 2010 in de winkel.

Het verhaal: Shappa Crane wil wraak nemen op de agent die haar man heeft gedood. Maar ze wordt verliefd op hem...

Shappa Crane is een sexy moordwijf. Niet alleen een Sioux-squaw voor wie een man een moord zou plegen, maar ook een vrouw die zelf aan het moorden slaat. Dat wist haar man Cassius Crane.

En helaas zal het ook snel oud nieuws worden voor Ron Dark, een ex-flijk die naast heel wat vragen over zijn partner ook nog krijgt af te rekenen met een huurmoordenaar. Chet 'Le Chef' is zijn naam. Chet is dol op Barry White en cocktails, maar heeft ze verder niet allemaal op een rijtje. En dan is er nog ex-showman en Vegas-artiest Ray Fines, die er na een akkefietje met zijn witte tijger niet meer zo 'fine' uitziet en dringend duiten nodig heeft. Kortom, een kooi vol lieden van velerlei pluimage.

Kijk hier voor een interview met Bavo Dhooge.

Andere nieuwe titels:

Pieter Aspe - 'De vijand' (april 2010). In dit zesentwintigste Aspe-avontuur krijgt commissaris Pieter Van In een merkwaardig telefoontje van een oude vriendin. Haar broer is spoorloos verdwenen, maar ze wil geen officieel onderzoek want broerlief is geheim agent en het is niet toegestaan op enigerlei wijze de aandacht op de geheime dienst te vestigen.
Deflo - 'Jaloezie' (april 2010). De 34-jarige Irene Vandesompel wordt badend in het bloed aangetroffen in de garage bij haar woning. Ze is op gruwelijke wijze vermoord met 34 messteken. De overbuurvrouw is de laatste die de vrouw in leven heeft gezien, toen haar ex de kinderen kwam ophalen. Maar de ex heeft een ijzersterk alibi.
Piet Baete - 'Wacht maar tot ik wakker word' (april 2010). Kort na de moord op een jonge vrouw wordt de Brusselse speurde Luc Bonnart zwaargewond teruggevonden onder een brug in Knokke-Heist. Bonnart is het slachtoffer geworden van een aanval die mogelijk verband houdt met de eerste moord. Terwijl Bonnar wegzinkt in een coma, wordt Briek Mulders belast met het dubbele onderzoek.
Toni Coppers - 'De geheime tuin' (april 2010). Restauratrice Helena Vaels komt op raadselachtige wijze om het leven. Zij was in een oud Brussels kerkje bezig met het schoonmaken van een middelmatig heiligenleven.
Lydia Verbeeck - 'Duivelsgesel' (maart 2010). Vierde historische thriller van deze scenariste en stadsgids van Lier. Het is 1602. Een op het oog simpele moord op de jonge echtgenote van een kunstschilder groeit uit tot een test voor Godfried Lesage, de kersverse schout van Lier. Enkele schepenen zijn erop gebrand te bewijzen dat hij, als voormalige poorter van Antwerpen, niet voldoende loyaal is tegenover Lier.

Geen opmerkingen: