10 januari 2009

Zoete wraak (nieuws, 2009)

PRIJS VOOR ASPE

Pieter Aspe, de populairste misdaadauteur van Vlaanderen, is hard op weg om ook het Franse lezerspubliek te veroveren. Aspe heeft de Prix SNCF du Polar in de wacht gesleept in de categorie 'Europese auteurs'. Die Franse prijs voor misdaadliteratuur wordt niet uitgereikt door critici maar door het leespubliek zelf.

Verspreid over heel Frankrijk mogen 1.200 lezers hun stem uitbrengen. Ze beoordelen daarbij de originaliteit, de spanning en de schrijfstijl van het boek, maar net zozeer het pure leesplezier. Bij de niet-Franse auteurs kozen de lezers voor 'Le carré de la vengeance' ('Het vierkant van de wraak'), de eerste in het Frans vertaalde roman van Aspe, die ook al hoge verkoopcijfers liet noteren. Begin december waren al 40.000 exemplaren van 'Le carré...' verkocht.

Medio februari neemt Aspe het op tegen Chantal Pelletier, de winnares in de categorie 'Franse auteurs', voor de prijs van beste SNCF misdaadroman van 2008. De prijs wordt gesponsord door de Franse vervoersmaatschappij SNCF.

(Bron: De Standaard)

Geen opmerkingen: