22 januari 2009

Wordt verwacht 81 (nieuws, 2009)

VERBOUWEN EN GRENZEN VERLEGGEN

Nog een week of vijf en dan barst het mediageweld rond Saskia Noort weer los. Eind februari 2009 verschijnt haar vierde en nieuwste thriller 'De verbouwing' in een ongetwijfeld torenhoge oplage.

Ging Noorts derde thriller 'Nieuwe buren' over de onstuimige belevenissen van buren in een Vinex-wijk, in haar van een fraaie cover voorziene nieuwste boek focust de schrijfster zich op de wederwaardigheden van Mathilde, een succesvol plastisch chirurg. Zij opent haar privékliniek en lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.
Maar schijn bedriegt. Mathilde is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanig chantabele positie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt.

'De verbouwing' gaat volgens uitgeverij Anthos 'over de maakbaarheid van het hedendaagse leven en de bijkomende druk om te presteren en er goed uit te zien'. ,,Waar ligt de grens: hoe ver ga jij?''

Geen opmerkingen: