28 januari 2009

Inhaalrace (nieuws, 2009)

DEBUTANT BLIJFT ESTHER VERHOEF VOOR

'Passiespel', het thrillerdebuut van schrijfster Isa Maron (43) is door de lezers van de website VrouwenThrillers.nl verkozen tot de beste Nederlandse vrouwenthriller van 2008. Maron liet Esther Verhoef ('Alles te verliezen') en Loes den Hollander ('Dwaalspoor') achter zich, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden. De verkiezing speelde zich af in december en januari.

,,De eerste lading stemmen in december ging naar 'Dwaalspoor' van Loes den Hollander, uiteindelijk werd Loes ingehaald door Esther Verhoef met Alles te verliezen'', aldus een bericht op de website. ,,De strijd leek gestreden, want van 'Alles te verliezen' zijn absoluut de meeste exemplaren verkocht. Maar begin januari lieten opeens de fans van Marion Pauw flink van zich horen. Terwijl 'Dwaalspoor' net achter de koploper 'Alles te verliezen' bleef, was 'Daglicht' met een serieuze inhaalslag bezig. Het boek slaagde daar echter niet in. Tussen al dit stemgeweld bleek één boek dat tijdens de hele stemperiode stemmen bleef ontvangen en uiteindelijk de Beste Nederlandse VrouwenThriller van 2008 is geworden: 'Passiespel'.''

VrouwenThrillers.nl, dat niet meldt hoeveel mensen hun stem hebben uitgebracht, had tien boeken genomineerd, thrillers die 4,5 of 5 sterren van zijn recensenten hadden gekregen. Eén 'vrouwenthriller' werd geschreven door een mannelijke auteur: Klaas Bond. Het ging om de volgende boeken:

Alles te verliezen - Esther Verhoef (Anthos)
Daglicht - Marion Pauw (Anthos)
Doof - Siska Mulder (Arena)
Dwaalspoor - Loes den Hollander (Karakter Uitgevers)
In dubio - Eva Noorlander (Lebowski)
Passiespel - Isa Maron (Karakter Uitgevers)
Stuk - Judith Visser (De boekerij)
Tweede adem - Corine Hartman (Karakter Uitgevers)
Veroordeel me - Klaas Bond (Truth & Dare)
Wit Goud - Ariane Meijer (Sirene)

(Bron: VrouwenThrillers.nl)

Geen opmerkingen: