27 januari 2009

In de handen (nieuws, 2009)

BILL WYMAN GAAT TOT DE BODEM

Voor schrijfster Violet Le Roy gaat geen zee te hoog en rolt geen steen te hard om haar thrillerdebuut 'Tot de bodem' onder de aandacht te krijgen. Afgelopen zondag wist zij een exemplaar van haar boek in de handen te duwen van de 72-jarige William George Perks, beter bekend als Bill Wyman, tot 1992 basgitarist van de Rolling Stones.

Wyman was geen toevallige keuze. Een deel van 'Tot de bodem' gaat namelijk over Stones-oprichter Brian Jones, die een vroege dood zou sterven. Op 3 juli 1969 werd de toen 27-jarige Jones dood aangetroffen in zijn zwembad.

Wyman kreeg de thriller aangeboden in het CODA-museum in Apeldoorn, waar een tentoonstelling van zijn foto's van de Rolling Stones te zien is. Later die avond trad hij op in Podium Gigant, ook in Apeldoorn. Bill Wyman staat bekend als 'de stille Stone'. Maar volgens Hannah Kuipers, die de pr voor Violet Le Roy verzorgt, was Wyman 'heel nieuwsgierig' naar het verhaal. ,,Hij vond het jammer dat hij nog moet wachten op de Engelse vertaling.'' De bassist zei de thriller toe te zullen voegen aan zijn uitgebreide collectie met Stones-parafernalia.

Geen opmerkingen: