19 januari 2009

Zijn waarheid (nieuws, 2009)

NA MÁXIMA KOMT BERNHARD WEER

Over een paar maanden, in mei van dit jaar, verschijnt 'Het meisje uit Buenos Aires', de nieuwste thriller waarin Tomas Ross opnieuw zijn pijlen richt op het koningshuis. In zijn nieuwe boek is een centrale rol weggelegd voor het veruit populairste lid van de koninklijke familie, prinses Máxima.

Maar ook na deze thriller laat Ross het vorstenhuis niet ongemoeid. Hij werkt aan een scenario van een vierdelige dramaserie over prins Bernhard. De titel schept verwachtingen: 'Bernhard, Schavuit van Oranje'. De reeks zal zeker stof doen opwaaien, aldus Ross in de Volkskrant. ,,Ik kan een aantal episodes uit zijn leven nu eenmaal niet onbesproken laten.'' Het wordt volgens hem zeker geen braaf portret, zoals de serie Juliana, die nu door de EO wordt uitgezonden.

Het uitgangspunt van de reeks is de strijd om de troon, aldus de schrijver. Vier vrouwen - Bernhards moeder Armgard, schoonmoeder Wilhelmina, vrouw Juliana en dochter Beatrix - vormen het raamwerk. Maar ook Máxima komt in de serie voor en wel al meteen in de eerste scène. ,,Ze is woedend en wil weg, want ze heeft ontdekt dat haar huwelijk is gearrangeerd'', aldus Ross. ,,Maar Bernhard wil dat ze blijft, omdat hij haar zijn waarheid wil vertellen.''

Het is niet de eerste keer dat Ross over Bernhard schrijft. De prins ontstak in woede toen Ross' Greet Hofmans-thriller 'Omwille van de troon' in 2002 verscheen. In een open brief in de Volkskraant schreef Bernhard dat Ross de grenzen van het fatsoen ver had overschreden.

(Bron: de Volkskrant)

Geen opmerkingen: