22 januari 2009

Wordt verwacht 80 (nieuws, 2009)

LAWAAI IN LIPPENSVILLE

'Hij is grof en gevoelig tegelijk, geestig en tegenstrijdig'. Dat schreef de recensent van de Vlaamse krant De Morgen over auteur Jos Pierreux. De criticus kan binnenkort zijn lol weer op, want in april 2009 verschijnt bij uitgeverij Houtekiet Pierreux' nieuwste misdaadroman, die luistert naar de fraaie titel 'Ondertussen in Lippensville'. En 'Lippensville' is de even fraaie bijnaam voor de mondaine Vlaamse badplaats Knokke-Heist waar Graaf Leopold Lippens al zo'n drie decennia als burgemeester de scepter zwaait.

Welnu, in dat Knokke, dat volgens de Vlaamse auteur in zijn geheel 'iets stripboekachtigs' heeft, is een moordende serieverkrachter hard aan het werk. Hij slaat genadeloos toe, zonder sporen na te laten. Om de man te pakken heeft de politie van Knokke een val opgezet. Iemand legt een bekentenis af, maar is de verkrachter wel het monster voor wie hij zich uitgeeft? De speurders Mariëtte en Borré komen op een bijzonder onaangename manier achter de waarheid.

En de 'niet altijd even sympathieke speurder' Luk Borré krijgt ook nog het een en ander te stellen met de profs van Standard Luik. De voetballers komen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen trainen in 'Lippensville'.

'Ondertussen in Lippensville' is Jos Pierreux' (1957) zesde misdaadroman. In 2004 verscheen zijn thrillerdebuut 'De dode die met zijn tweeën was'. Al zijn boeken spelen zich af in Knokke-Heist.

Andere nieuwe titels:

Jo Claes - 'De blinde vlek' (maart 2009). In Leuven wordt een levenloos lichaam gevonden bij het Provinciehuis. Hoofdinspecteur Thomas Berg ontdekt dat hier niet om zelfmoord maar om moord gaat en dat het een en ander heeft te maken met de onweerstaanbare aantrekkingskracht van een archeologiestudent op vrouwen.
Christian de Coninck - 'Het boemerangprincipe' (maart 2009). Commissaris Stijn Goris is getuige van een overval op een Brusselse juwelierszaak en krijgt een kogel in de borst. Enkele dagen later kan hij ternauwernood voorkomen dat zijn vriendin ontvoerd wordt. Het is duidelijk dat iemand het op Goris gemunt heeft.

Geen opmerkingen: