23 maart 2017

Wordt verwacht 397 (nieuws, 2017)

MOORD IN EEN HOSPICE

Bij uitgeverij Q verschijnt op 6 juni Het woud, de nieuwe thriller van de Duitse bestsellerauteur Nele Neuhaus. Er is weer een zware klus te klaren voor de ongekunstelde, blonde hoofdinspecteur Pia Sander en haar collega, graaf Oliver von Bodenstein (liefhebber van Porsche en de film The Third Man).


Midden in de nacht gaat in het bos in de buurt van het net iets meer dan 2200 inwoners tellende Ruppertshain een caravan in vlammen op. Oliver von Bodenstein en Pia Sander van de recherche worden opgeroepen om onderzoek te doen naar brandstichting. Dat mondt al snel uit in een onderzoek naar moord. Tussen de uitgebrande resten van de sleurhut wordt een stoffelijk overschot aangetroffen.

Kort daarna wordt een doodzieke oude vrouw vermoord in een hospice. Von Bodenstein is ontzet; hij kent de vrouw al zijn hele leven. Het onderzoek leidt hem en Pia terug naar de zomer van 1972, toen Von Bodensteins beste vriend Artur plotseling verdween. Een trauma dat hij nooit los heeft kunnen laten - voor velen uit Ruppertshain te pijnlijk om te willen bespreken.

Het blijft overigens niet bij twee doden. Rust er een vloek op het dorp?

Nele Neuhaus (1967) gaf haar eerste thrillers in eigen beheer uit. En met succes. Nu is ze een van de bestverkopende Duitse thrillerauteurs van dit moment. Van haar boeken werden meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Neuhaus heeft een naar haar genoemd fonds opgericht, dat als doel heeft bij kinderen het lezen, schrijven en spreken te bevorderen. Het fonds ondersteunt kleine projecten, van lezingen tot workshops.

Geen opmerkingen: