28 maart 2017

Wordt verwacht 399 (nieuws, 2017)

DAVID HUNTER IS EEN BLIJVERTJE

Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 22 mei Watergraf van Simon Beckett. Hierin vertolkt forensisch arts David Hunter opnieuw de hoofdrol.

Ten noordoosten van Londen, in Essex, ligt een uitgestrekt kustgebied vol kreken en brakke draslanden. Daar wordt - je verwacht het niet! - een lijk gevonden.

David Hunter wordt erbij geroepen omdat de politie een deskundige van buiten nodig heeft. De zaak ligt gevoelig – het gaat om het landgoed van de machtige Sir Stephen Villiers. Algauw blijkt dat hier mensen verdwenen zijn. Bovendien worden nog andere lijken opgedregd. Hunter, die van plan was snel te vertrekken, moet blijven.

Simon Beckett (Sheffield, 1960) brak in 2006 door met De geur van sterfelijkheid, het eerste deel in de David Hunter-serie. Hierna verschenen de David Hunter-thrillers Het laatste zwijgen, Het sanatorium en Niets blijft verborgen. Ook schreef Beckett twee standalone-titels: Jacob is van mij en Klem.

Met Watergraf keert hij terug naar zijn geliefde hoofdpersonage, de Britse forensisch arts David Hunter. Alle thrillers van Beckett werden bekroond met vier sterren in de Vrij Nederland Detective en Thrillergids, meldt de uitgeverij.

David Hunter is een gedreven man, zei de auteur in een interview uit 2009. In De geur van sterfelijkheid lees je dat hij een tragisch verlies heeft geleden, jaren voordat dit verhaal start. Wat dat drama behelst, geeft Beckett boek na boek pas prijs. 'Ik laat steeds meer los over zijn achtergrond. Er moet iets van mysterie om hem heen blijven zweven.'

Geen opmerkingen: