19 maart 2017

Sleutelpositie (nieuws, 2017)

BOEKHANDEL GOKT OP 'HET PAULUSLABYRINT'

Boekhandel De Kler in Leiden gelooft heilig in Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer. De winkel heeft bij uitgeverij HarperCollins duizend exemplaren ingekocht, van de thriller die dinsdag 21 maart verschijnt.

Voor De Kler is Windmeijer geen onbekende, meldt Boekblad. De schrijver debuteerde twee jaar geleden bij uitgeverij Primavera Pers in Leiden met De bekentenissen van Petrus. De thriller over een archeoloog die na de vondst van een eeuwenoud document wordt opgejaagd door een geheim genootschap, bleek lokaal een groot succes. Inmiddels zijn er 5.000 exemplaren van verkocht. De winkel heeft naar eigen zeggen daarvan de helft verkocht.

Bedrijfsleider Jerom Hakker verklaart het succes in de eerste plaats uit de combinatie van de kwaliteit én de setting van het boek. 'Leiden speelt echt de hoofdrol', aldus Hakker in Boekblad. 'Iedereen die de stad kent kan helemaal met de hoofdpersoon meegaan door alle straten en stegen. Het speelt zich ook af op 3 oktober, de Leidse feestdag. Dus iedereen die ook maar iets met Leiden heeft, wilde dit boek lezen.'

Jeroen Windmeijer is na het Leidse succes van zijn debuut ingelijfd door HarperCollins, die hem nu landelijk lanceert. In Het Pauluslabyrint wordt de Sleutelstad ditmaal opgeschud door de ontdekking van een ondergronds gangenstelsel.

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: