29 maart 2017

Soulmate (nieuws, 2017)

HIER IS HARRY WEER

'Harry Hole is terug!', meldt een sticker op de nieuwste thriller van Jo Nesbø, De dorst. Ook al wil hij niet, hij zal wel moeten, want er ligt een taaie klus op hem te wachten.

In september 2016 bevestigde de Noorse succesauteur Jo Nesbø al dat de daadkrachtige Harry Hole weer terugkeert in een nieuw avontuur. De Nederlandse vertaling verschijnt op 6 juni bij uitgeverij Cargo.

De dorst is het vervolg op Politie, Nesbø's laatste thriller over Harry Hole. Daarin moest de ultieme antiheld in actie komen om de mensen die hem het meest dierbaar zijn te beschermen tegen een moordenaar die wraak wil nemen op de politie.

In de nieuwe thriller keert Hole terug naar het politiekorps in de Noorse hoofdstad Oslo. Daar zaait een seriemoordenaar dood en verderf onder bezoekers van de datingsite Tinder. Zijn modus operandi doet Hole denken aan de jacht op een vijand uit het verleden.

De dorst is het elfde met Hole in de hoofdrol. De thrillers van Nesbø zijn wereldwijd een succes. Hij verkocht er dertig miljoen exemplaren van. De boeken zijn uitgebracht in vijftig talen. Op zijn website zegt de schrijver over Hole: 'Ik kom altijd terug bij hem. Hij is mijn soulmate. Maar hij heeft ook een duistere ziel, zijn avonturen te beschrijven is zowel een opwindende als emotioneel uitputtende ervaring. Maar Harry en het verhaal zijn de slapeloze nachten meer dan waard.'

Geen opmerkingen: