19 maart 2017

Het leukste deel (nieuws, 2017)

OP ZOEK NAAR DE NIEUWE LISBETH

De zoektocht naar een nieuwe Lisbeth Salander is gestart na de aankondiging van filmmaatschappij Sony Pictures dat er een geheel nieuwe cast aantreedt in de verfilming van de Millennium-thriller The Girl in the Spider's Web van David Lagercrantz. De film gaat in oktober 2018 in première.

Sony Pictures maakte het nieuws afgelopen week bekend op de London Book Fair. De nieuwe film is een vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo uit 2011. Sony Pictures beloofde 'een wereldomvattende zoektocht' naar de actrice die in de huid kan kruipen van het onnavolgbare karakter Lisbeth Salander. De nieuwe ster is de derde die Salander zal vertolken, na Rooney Mara en Noomi Rapace.

De filmopnamen beginnen in september van dit jaar. Fede Alvarez, maker van de thriller Don't Breathe, zal in de regisseursstoel plaatsnemen. De Uruguayaanse filmmaker zei op de Londense boekenbeurs: 'Lisbeth Salander is het soort karakter waar elke regisseur van droomt. We hebben een fantastisch scenario en nu komt het leukste deel van de film: het vinden van onze Lisbeth.'

The Girl in the Spider's Web wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zweedse journalist David Lagercrantz. De bestseller uit 2015, in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel Wat ons niet zal doden, was het vervolg op de Millennium-trilogie van Stieg Larsson, waarin lezers kennis konden maken met de complexe levens van computerhacker Salander en onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist.

Larsson stierf in 2004 aan een hartaanval en heeft zijn trilogie nooit een wereldwijd succes zien worden. Zijn eerste thriller The Girl with the Dragon Tattoo is twee keer bewerkt voor het grote scherm. De Zweedse versie, met in de hoofdrollen Noomi Rapace (foto) en Michael Nyqvist, kwam uit in 2009. De Amerikaanse remake met Rooney Mara en Daniel Craig beleefde zijn première in december 2011.

Bron: RTE

Geen opmerkingen: