28 maart 2017

Memoires (nieuws, 2017)TWEE MEYERS VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN

Goed nieuws voor de liefhebbers van de thrillers van Deon Meyer. Er verschijnen dit jaar twee boeken van de Zuid-Afrikaanse auteur. Op 23 mei komt zijn nieuwe thriller Koorts op de markt. Wie even wacht met de aankoop tot 9 juni krijgt de novelle De vrouw in de blauwe mantel van Meyer cadeau. Het is het geschenkboekje voor de Spannende Boeken Weken.

Koorts is gesitueerd in het kleine dorpje Vanderkloof in de landstreek Karoo in het noordwestelijk deel van Zuid-Afrika. Willem Storm en zijn zoon Nico behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika – en de rest van de wereld – van een allesverwoestend virus.

Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten. Een groepje uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden, maar zo zit Willem niet in elkaar. Wanneer het tot een schietpartij komt, blijkt niet Willem, maar de dertienjarige Nico het koelbloedigst.

Als Nico jaren later zijn memoires schrijft en terugkijkt op zijn leven, lezen we over de momenten waarop zijn hart werd gebroken, zijn loyaliteiten op de proef werden gesteld en over zijn pijnlijkste herinnering: de moord op zijn vader.

Deon Meyer is de auteur van elf misdaadromans met Zuid-Afrika als decor. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen, in onder meer Duitsland, Frankrijk en Zweden, en zijn in 27 talen vertaald. In 2012 werd zijn thriller 13 uur door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. Klik hier en lees wat Deon Meyer inspireerde tot het schrijven van Koorts.

Geen opmerkingen: