05 maart 2017

Majestueus (nieuws, 2017)

PULITZER PRIZE-WINNAAR JENNIFER EGAN KOMT MET THRILLER

De Amerikaanse schrijfster Jennifer Egan, die met haar laatste roman Bezoek van een knokploeg (2010) de Pulitzer Prize in de wacht sleepte, heeft een nieuw boek aangekondigd. Ditmaal geen roman, maar een thriller, getiteld Manhattan Beach.

Het boek speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog en verhaalt over de handel en wandel van Anna Kerrigan, de enige vrouwelijke duiker werkzaam op de scheepswerf in Brooklyn, haar vader Eddie Kerrigan, een vakbondsman met banden met de maffia en Eddies baas, nachtclubeigenaar Dexter Styles.

'Het was opwindend en zwaar om me te verplaatsen in een wereld van gangsters en zeelieden', meldt Jennifer Egan in een verklaring. 'Maar de grootste uitdaging was om me een tijd te verbeelden waarin de regels volgens welke vrouwen zich behoorden te gedragen zo strikt en rigide waren. Om een vrouw de hoofdrol in een avonturenverhaal te laten spelen in zo'n omgeving en tijdsvak, was niet altijd even makkelijk.'

Uitgeverij Scribner noemt Manhattan Beach 'een uitzonderlijk portret' van de VS voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, 'een tijd van grote veranderingen en mogelijkheden'. Volgens de uitgeverij is er diepgaand research gepleegd voor de thriller en zit het boek vol aansprekende karakters. 'Het is Egans meest majestueuze werk.' Het boek wordt begin oktober in de boekhandel verwacht. 

Jennifer Egan (1962) schrijft naast romans ook korte verhalen. Enkele titels zijn Het onzichtbare circus en Kijk naar mij, Bezoek van de knokploeg werd niet alleen bekroond met de Pulitzer Prize, maar ook met de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Prize.

Bron: Entertainment Weekly

Geen opmerkingen: