30 maart 2017

Coproductie (nieuws, 2017)

BAANTJER-AUTEUR GAAT NICCI FRENCH ACHTERNA

Hij heeft het er maar druk mee, Peter Römer. Sinds november vorig jaar probeert hij als voorzitter wat meer reuring in het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs te brengen. Daarnaast heeft hij zich tot zeker deel 85 verplicht om twee Baantjer-policiers per jaar te schrijven. Als of dat niet genoeg is, treedt hij eind mei met zijn vrouw in de voetsporen van thrillerkoppel Nicci French.

Over twee maanden verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna het boek En nu ik! Het is het debuut van het schrijversechtpaar  Peter Römer en Annet Hock. In het kort gaat het boek over bedrog, overspel en moord in het chique Aerdenhout. 'Een literaire thriller voor de liefhebbers van Saskia Noort en Herman Koch', luidt de aanprijzing van de uitgever.

'Het lege nest' heeft Hock en Römer onder andere geïnspireerd om En nu ik! te schrijven. 'De meesten van ons maken het mee, de dag waarop de kinderen je niet meer zo nodig hebben, steeds meer hun eigen gang gaan', aldus het stel. 'Of het huis verlaten om hun eigen leven op te bouwen. Zonder jou. Die hele geoliede machine die het gezin jarenlang is geweest draait ineens alleen maar voor twee mensen die het gezin ooit hebben gesticht. En dan? Hoe ga je dan verder?'

Het verhaal: Na een periode van zakelijke en persoonlijke tegenslag lijkt het tij te keren voor Pien Verschuur en haar gezin. Haar beide kinderen zijn klaar om hun vleugels uit te slaan. Piens yogastudio is sinds de recente opening een succes. En het nieuwe project van haar man Johan lijkt een eerdere, mislukte investering voldoende te compenseren.

De plotselinge terugkeer naar Aerdenhout van Edmond Pieket, een oude bekende, zorgt echter voor grote onrust. In de weken die volgen stapelen de problemen zich op. Leugens en bedrog maken van vroegere vrienden vijanden. Piens zorgvuldig opgebouwde wereld wordt bedreigd. En wanneer iedereen om haar heen er een eigen agenda op na blijkt te houden... wie kan ze dan nog vertrouwen?

Annet Hock (1960) en Peter Römer (1952) zijn al meer dan dertig jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen grootgebracht. Beiden kennen het plezier en de drukte van een groot gezin in combinatie met eigen ambities en verlangens. Annet werkt sinds 1998 als zelfstandig trainer/coach in haar eigen bedrijf. Peter is acteur, regisseur en schrijver op het gebied van radio, televisie en het toneel. 

Foto auteurs: Mark Uyl

Geen opmerkingen: