12 maart 2017

Mannenpulp, maar wel verzorgd... (nieuws, 2017)

NIET ONOPGEMERKT GEBLEVEN

De Spanningsblog wordt beheerd door een ouwe, zurige man die zo nodig zijn platformpje moet hebben. Zegt de ene website. De Spanningsblog ziet er verzorgd uit en komt vaak als eerste met nieuws over het thrillergenre. Zegt de andere website. Tja, de ene mening lees je met meer plezier dan de andere. Vast staat dat dit hoekje van cyberspace niet onopgemerkt is gebleven. Al bijna tien jaar niet.

'Ietwat qua vormgeving en alleen enthousiast bij de mannenpulp, maar voor veel mensen een nieuw plekje', luidde de tweet van Thrillerlezers.nl dit weekend. Om even later te vervolgen met: 'Ach ouwe zure mannen en hun boeken moeten ook platformpje. Voor het geval dat er bij mijn groep ook wat zurig manvolk is.'

Thrillerlezers.nl bestaat sinds 2013 en boekencommunity Hebban.nl heeft de site onlangs tegen het licht gehouden en schrijft erover: 'De liefhebber van het thrillergenre kan zonder enige twijfel de nodige inspiratie opdoen op de Thrillerlezersblog van beheerders Inki Kroon en Miriam Bakker. Er is vooral aandacht voor Nederlandstalige thrillerauteurs (ook de onbekendere) en het blog onderscheidt zich van vele andere door de onophoudelijke stroom van artikelen. Dat de site gerund wordt door échte fans van genre wordt onderstreept door de vele foto's van en samen met schrijvers. Onder het mom van 'eerlijk duurt het langst' schopt de redactie ook graag om zich heen, waardoor het blog soms een onnodig stekelig karakter krijgt.'

Ook over De Spanningsblog heeft Hebban.nl een mening: 'De blog van Peter Kuijt bestaat al bijna tien jaar. Peter is een echte nieuwsjager en slaagt er dan ook regelmatig in om als eerst met spannend nieuws naar buiten te komen. Naast nieuws bevat het verzorgde blog een behoorlijk archief bestaande uit recensies, dossiers, columns en interviews. Peter schrijft zelf geen recensies meer, jammer want zijn unieke schrijfstijl – waarin hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en niemand naar de mond praat – leent zich er uitermate goed voor.' Het heeft Hebban dit weekend behaagd het predicaat 'Getipt' toe te kennen aan De Spanningsblog.

Tja, wereldschokkend is het allemaal niet. Maar het is soms leuk en leerzaam om te vernemen hoe men elders over je blog denkt. De een is positiever dan de ander, blijkt maar weer. Het maakt nieuwsgierig naar nog meer opinies over De Spanningsblog. Zeker nu de tiende verjaardag van de site, 14 april, met rasse schreden nadert.

De blog is de laatste jaren qua aantal berichten en verhalen wat ingezakt, wat overigens niet te maken had met een tanend enthousiasme voor het thrillergenre, maar met afspraken met andere partijen. Die afspraken bestaan niet meer. Vrij van restricties verlaat De Spanningsblog goedgeluimd het stadium van het waakvlammetje. De komende tijd worden alle zeilen bijgezet om de blog nog aantrekkelijker te maken. Daartoe ondergaat de site in ieder geval een herziening van alle, meer dan vierduizend posts op de blog. Niet meer ter zake doende verhalen zullen verwijderd worden, het archief - getroffen door technisch onheil in 2015 - wordt de komende maanden helemaal geactualiseerd. En... de recensies komen terug. Ditmaal zonder sterren, omdat die alleen maar afleiden van de inhoud van de bespreking.

In de rechterkolom staat al sinds jaar en dag de oproep om klachten en tips te delen met de redactie. Graag herhalen we bij deze het verzoek om op- of aanmerkingen te sturen naar het onder de button Whodunnit vermelde mailadres. Mochten er veel binnenstromen, dan plaatst De Spanningsblog maar al te graag op Goede Vrijdag een bloemlezing van de reacties. Boegeroep dan wel juichkreten, alles mag, zolang het niet anoniem gebeurt.  

3 opmerkingen:

Unknown zei

Misschien is de reden waarom je weer alle zeilen gaat bijzetten jammer voor jou, je lezers zullen het ongetwijfeld toejuichen. En wat de kritiek van een bepaalde site betreft: we weten wie het zegt.
Loes den Hollander

Ellen Gerretzen zei

Laat het vuur maar ontbranden, de verwachtingen zijn hooggespannen. het werd, als ik het mag zeggen, ook wel tijd, want een thrillerblog op waakvlamstand kan eigenlijk niet. Dus zet hem op!

Ink zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.