27 februari 2010

Nieuwe markt (nieuws, 2010)

GRISHAM GAAT OP Z'N HURKEN

De Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham, die met zijn legal thrillers wereldwijd meer dan 250 miljoen boeken heeft verkocht, gaat zich nu ook op jeugdige lezers richten. Hij brengt een reeks kinderboeken op de markt, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de dertienjarige Theodore Boone, die 'meer van de wet weet dan de meeste advocaten'. Puber Boone krijgt in zijn eerste avontuur te maken met een moordproces.

Website Bookseller.com meldt dat Grisham een contract heeft gesloten met uitgeverij Hodder voor het leveren van twee boeken over Boones avonturen. Zijn eerste jeugdthriller zal op 10 juni dit jaar uitkomen. Volgens zijn redacteur Oliver Johnson gaat het om een 'echte Grisham': ,,Een groot juridisch drama, een held van wie je gaat houden, een verhaal met sneltreinvaart en een uitermate bevredigend einde.''

Veel literaire auteurs van naam, zoals Margaret Atwood, Roddy Doyle en Ian McEwan hebben eerder jeugdboeken geschreven. Maar er zijn echter niet zo veel bestsellerauteurs die deze markt betreden. James Patterson is met zijn 'Maximum Ride'-reeks een uitzondering en in 2007 schreef Nick Hornby het boek 'Slam', over een jonge skateboarder.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: