06 februari 2010

Wordt verwacht 170 (nieuws, 2010)

EEN PAKKETJE BIJ THUISKOMST

De rol van de media in de misdaad, dat is de rode draad in de nieuwe thriller van Patricia Cornwell, 'De Scarpetta factor', die in maart 2010 bij uitgeverij Sijthoff verschijnt. En over de media, daar kan de Amerikaanse succesauteur van meepraten. Zo werd haar romance met FBI-instructeur Margo Bennett breed in de bladen uitgemeten. En ook in een interview dat hier op De Spanningsblog te vinden is, praat ze over het ongerief van haar sterstatus.

Cornwells alter ego, patholoog anatoom Kay Scarpetta, krijgt in de nieuwe thriller ook met de media te maken. Ze is te gast in een praatprogramma op tv waar ze spreekt over de sensationele zaak van de vermiste, doodgewaande Hannah Starr. Wanneer ze na de uitzending thuiskomt, ligt er een verdacht pakje op haar te wachten. Een bom?

Deze levensbedreigende situatie staat overigens niet op zichzelf. Scarpetta krijgt binnen de kortste keren te maken met een beroemd acteur die van een seksueel misdrijf wordt beschuldigd. En ook dient zich de verdwijning aan van een mooie, extreem rijke vrouw, met wie haar nicht Lucy ooit een geheime relatie had.

Patricia Cornwell (1956) was misdaadverslaggeefster voordat ze fulltime thrillers ging schrijven. Ze woont in Richmond, Virginia. Haar thrillerserie over Kay Scarpetta is onder meer bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger Award. De reeks wordt verfilmd door Fox 2000 met Angelina Jolie in de rol van de patholoog-anatoom.

Andere nieuwe titels:

Val McDermid - 'Een spoor van bloed' (mei 2010). Als de 14-jarige Jennifer vermoord en verminkt wordt aangetroffen, lijkt dat het werk van een gevaarlijke psychopaat. De moordenaar pikt zijn slachtoffers op via internet en knoopt zogenaamd een vriendschap aan - om ze vervolgens de dood in te drijven.
Ruth Newman - 'Schaduwkant' (mei 2010). Kate Benson is een jonge weduwe die lijdt onder het plotselinge verlies van haar man Charlie. Op een dag ziet ze een zeer recente vakantiefoto van vrienden - en het lijkt wel of Charlie op de achtergrond staat, heel vaag... Ze gaat op zoek naar de waarheid.
Franck Thilliez - 'De ring van Möbius' (april 2010). Stephane Kismet is decorbouwer voor horrorfilms. Iedere nacht wordt hij geplaagd door vreselijke nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levensecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken.
Jonathan Kellerman - 'Broedertwist' (mei 2010). De halfbroers Moe (een jonge rechercheur) en Aaron (een geslaagde detective) vormen tegen wil en dank een team om een vermiste studente op te sporen. Hun onderzoek brengt ze in de verleidelijke wereld van glamour, geld en macht, waar rijke filmsterren het contact met de werkelijkheid verloren zijn.
Susan Hill - 'Het Venetiaanse masker' (april 2010). Tijdens een bezoek aan de universiteit van Cambridge vertelt Olivers vroegere mentor hem een vreemd verhaal. In een donkere hoek van zijn werkkamer hangt een Venetiaans schilderij. De geheimen van het doek zetten onvermoede en kwaadaardige krachten in werking.

Geen opmerkingen: