21 februari 2010

Mixed feelings (nieuws, 2010)

'OVER ANDERMANS LEED GELD VERDIENEN'

De aankondiging dat Willem Asman in april met een thriller komt over het drama op Koninginnedag 2009 heeft nogal wat reacties losgemaakt. Op de website van de onder andere in Apeldoorn verschijnende regionale krant De Stentor is het bericht met gemengde gevoelens ontvangen.

,,Het is gewoon over andermans leed geld verdienen'', schrijft lezer 'C.' in een reactie. ,,Onsmakelijk en onnodig'', oordeelt ene Mike. Ook Maria die een dierbare heeft verloren bij dit drama, spreekt haar afkeuring uit. ,,Wij (als familie) zitten hier echt niet op te wachten.'' En: ,,Ik kan je nu al zeggen dat er al drie mensen zijn die stappen willen ondernemen als de naam van onze dierbare ook maar in beeld komt.'' En lezer Marcel spreekt van een 'walgelijke uitbuiting van dit menselijk drama'.

Lezer Henk kijkt er anders tegenaan: ,,Hoezo uitbuiting of gebrek aan creativiteit. Dan kunnen dus alle oorlogsverhalen, spionageverhalen en politieromans ook weg?'' En de lezer die zich verschuilt achter de naam Goed Idee concludeert: ,,Ik vind het wel goed. Literatuur en kunst in het algemeen is bij uitstek geschikt om te helpen met verwerken. Denk aan vele boeken en films over de Tweede Wereldoorlog. Het helpt in ieder geval meer dan je frustraties wegschrijven op een anonieme reactiepagina...'' Lezer Peet ten slotte: ,,Eerst lezen en dan oordelen, lijkt mij een goede richtlijn.''

Geen opmerkingen: