22 april 2009

Op eigen houtje (nieuws, 2009)

ANGELINA ALS KAY

Nadat eerder bekend werd dat filmmaatschappij 20th Century Fox de filmrechten heeft verworven van de succesvolle thrillerreeks van Patricia Cornwell, meldt de studio nu dat er al een hoofdrolspeelster is gevonden die Cornwells heldin, patholoog-anatoom Dr. Kay Scarpetta, gaat vertolken. Het is Angelina Jolie.

Cornwell heeft tot nu toe zestien thrillers geschreven over Scarpetta, een medisch deskundige die op eigen houtje moordzaken oplost. Dat doet ze niet alleen door forensisch onderzoek te verrichten, maar ook door verdachten te ondervragen en de plaats delict te onderzoeken.

Net als met de Jason Bourne-films, gebaseerd op de boeken van Robert Ludlum, is het niet de bedoeling om een specifiek boek te verfilmen. Het wordt eerder een vrije bewerking met de intentie een film te bekomen in de geest van 'The Silence of the Lambs' en 'Se7en'. Fox hoopt alvast op een nieuwe succesvolle franchise.

Het is niet de eerste keer dat er een poging wordt gedaan om het werk van Patricia Cornwell te verfilmen. Columbia Pictures verwierf de filmrechten op haar vierde thriller 'Cruel and Unusual' (in Nederlandse vertaling verschenen als 'Rigor mortis') in 1992, voor een onbekend bedrag van maar liefst zeven cijfers voor de komma. Demi Moore zou in de huid kruipen van Kay Scarpetta, maar de film kwam nooit van de grond.

(Bron: Empire Online, The Guardian)

Geen opmerkingen: