09 april 2009

Wageningen heeft 't... (nieuws, 2009)

CITY OF CRIME

Vier thrillerschrijvers uit Wageningen hebben het fenomeen Juni - Maand van het Spannende Boek aangegrepen om in hun mooie Gelderse stad speciale activiteiten te organiseren. Wageningen is de gehele maand juni 'City of Crime'.

Volgens het kwartet misdaadauteurs genereert het spannende boek steeds meer aandacht. The Power of Plots op 2 juni in Amsterdam is de landelijke feestelijke start van de Maand van het Spannende Boek met als hoogtepunt de uitreiking van de Gouden Strop. Maar, zeggen de vier, ,,na The Power of Plots wordt het echter vaak akelig stil in Nederland. Er zijn vooral lezingen en signeersessies.''

Het kan ook anders, vinden Anne Winkels (pseudoniem van Annie van Gansewinkel, schrijfster van o.a. 'Deadline', 'Moeders mooiste') Ina Enssr (pseudoniem van Jaap van Raffe, auteur van 'd3Zusjes'), Hetty Visser ('Vermoorde onschuld') en Marelle Boersma (o.a. 'Complex', 'Schaduwspelen').

Het kwartet bedacht een flink aantal plannen waarbij zo veel mogelijk instanties uit Wageningen betrokken zijn. Er is bijvoorbeeld een speciale avond met de vier thrillerschrijvers en een lezing door een forensisch expert. Er worden spannende gerechten bereid in de Hotelschool, er is een GPS-event waarbij bekende misdaadauteurs op locatie 'verstopt' worden. Verder staan een workshop 'Spannend schrijven' (verzorgd door Van Gansewinkel en Boersma), restaurants met een moordspel, elke week een spannende film (boekverfilmingen) in de bioscoop, een vertelavond met spannende verhalen op het menu. ,,De hele maand zal Wageningen ondergedompeld worden in allerlei grotere en kleinere spannende activiteiten'', aldus de Bende van Vier. Op 1 april is de speciale website http://www.wageningencityofcrime.nl gelanceerd, waarop iedereen kan zien welke activiteiten gepland zijn.

(Op de foto: De Bende van Vier, het organisatiecomité van Wageningen - City of Crime, die bij kennelijk dezelfde lokale opticien heeft toegeslagen. Van links naar rechts: Annie van Gansewinkel, Hetty Visser, Jaap van Raffe en Marelle Boersma. De foto is gemaakt door Wim de Winter.)

Geen opmerkingen: