17 april 2009

Zomerse misdaad (nieuws, 2009)

Van zacht tot keihard
'Er is precies gebeurd wat ik had verwacht: vele smaakvolle variaties op hetzelfde thema.' Dat zegt Simon de Waal over de verhalenbundel Summercrime, die op 31 mei zal verschijnen.

De Waal vroeg dertien collega-auteurs, onder wie Esther Verhoef, Bob Mendes, Ton Theunis, Loes den Hollander, Charles den Tex en Annet de Jong, een spannend verhaal in te sturen waarin in ieder geval één scène moest voorkomen: een verlaten auto met brandende koplampen in de duinen.

De Waal, die natuurlijk ook een verhaal voor de bundel schreef, is opgetogen over de prestaties van zijn vakgenoten. 'Van prachtige, 'zachte' verhalen tot keihard à la Elmore Leonard en alles wat daar tussenin zit. Heerlijk!'

In de bundel wordt ook een bijdrage opgenomen van een auteur in spe. Gegadigden konden tot en met 31 maart verhalen insturen. De Waal: 'Er zijn meer dan vijftig zeer goede (soms wat minder goede, uiteraard) inzendingen binnengekomen voor Summercrime, die - as we speak - door de jury worden beoordeeld.' Naast De Waal zitten Diana Gvozden (redacteur bij Lebowski Publishers) en de recensenten Els Roes en Kim Moelands in de jury.

De bundel zal worden gepresenteerd tijdens strandfeesten in Bloemendaal en Knokke.

Geen opmerkingen: