11 juli 2008

In de prijzen (nieuws, 2008)

LUCRATIEVE 'DOLK' VOOR FRANCES FYFIELD

De Britse thrillerauteur Frances Fyfield heeft donderdag 10 juli tijdens een galadiner in Londen de Duncan Lawrie Dagger gewonnen voor haar misdaadroman 'Blood from stone'. Uit handen van een vertegenwoordiger van de sponsor van de prijs, de Duncan Lawrie Private Bank, ontving ze een 'dolk' en een cheque van twintigduizend pond (ruim 23.000 euro). De Duncan Lawrie Dagger is de grootste prijs in het thrillergenre.

De International Duncan Lawrie Dagger, de prijs voor de beste niet-Engelstalige thriller, ging naar de Fran├žaise Dominique Manotti voor haar boek 'Lorraine Connection'. Voor haar was de prijs van 5000 pond (5700 euro), die ze overigens niet zelf kwam ophalen. Manotti is nog steeds herstellende van een zware val van haar paard eerder dit jaar waarbij ze meerdere botbreuken opliep.

Er waren nog meer 'Daggers' te vergeven. Zo ging de Ian Fleming Steel Dagger naar Tom Rob Smith voor zijn boek 'Child 44'. De John Creasey (New Bood) Dagger was voor Matt Rees voor 'The Bethlehem Murders' en Amer Anwar, de auteur van 'Western Fringes', keerde met de Debut Dagger huiswaarts.

(Frances Fyfield (links) wordt gefeliciteerd door voorzitter Lesley Horton van de Crime Writers' Association)

Geen opmerkingen: