21 juli 2008

Wordt verwacht 56 (nieuws, 2008)

HALLER MEETS BOSCH

'Wereldpremière', juicht uitgeverij De Boekerij in haar najaarsbrochure, over 'Het laatste oordeel' van de Amerikaanse topauteur Michael Connelly. En gelijk heeft de uitgever. Want de thriller verschijnt in Nederland in september 2008, de rest van de wereld volgt in oktober. Toch mooi een maandje gewonnen.

In 'Het laatste oordeel' vindt een ontmoeting plaats tussen advocaat Mickey Haller, uit 'De Lincoln advocaat', en rechercheur Harry Bosch, die al zo veel Connelly-thrillers meegaat. In het begin ziet het er nog goed uit voor advocaat Haller. Na twee donkere jaren is hij weer in de rechtbank te vinden. Als zijn collega Jerry Vincent wordt vermoord, neemt Haller zijn cliëntenbestand over. Een van die cliënten is een filmproducent die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord.

Maar terwijl Haller zich in deze zaak verdiept, lijkt het erop dat Vincents moordenaar het ook op hem heeft voorzien. Rechercheur Harry Bosch, die erop gebrand is Vincents moordenaar te vinden, deinst er niet voor terug om Haller als lokaas te gebruiken. Om het gevaar te bezweren moeten deze twee knorrige einzelgängers zelfs gaan samenwerken.

GRUWELIJK GEPEST

Al op deze plek aangekondigd: 'Stuk', de eerste 'literaire thriller' van Judith Visser, van wie eerder de romans 'Tegengif' en 'Tinseltown' bij uitgeverij Passage verschenen. Met haar debuutthriller maakt de Rotterdamse schrijfster de overstap naar De Boekerij.

'Stuk', dat in november 2008 verschijnt, gaat over Elizabeth, een meisje dat in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam zware tijden doormaakt. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest.

Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd. Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec, een rustige, knappe jongen die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Alec heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en - alsof de duvel er mee speelt - ook nog een lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als zij Riley was. Dan neemt ze een fatale beslissing.

Judith Visser (1978) studeerde voedingsleer en is tegenwoordig fulltime schrijver. Ze is gevraagd om het 'Rotterdams Leescadeau' van 2008 te schrijven. Dat boekje zal worden gepresenteerd op 1 november. Visser woont met vriend en twee honden in de Maasstad.

Andere nieuwe titels:

Kathy Reichs - 'Met duivels genoegen' (oktober 2008)
Michael Gruber - 'De droom van de jaguar' (november 2008)
Thea Dorn - 'De meisjesmoorden' (januari 2009)
Matt Lynn - 'Death Inc.' (januari 2009)

1 opmerking:

Anoniem zei

ik ben zeer benieuwd naar de thriller van judith visser. Ik zal deze site in de gaten houden.