31 maart 2022

Wordt verwacht 518 (nieuws, 2022)

Gevangen in een papegaaienkooi   'Talent van eigen bodem.' Dat zegt uitgeverij HarperCollins Holland over Marieke Damen. Van deze schrijfster verschijnt op 17 mei de thriller Onbreekbaar.

Onbreekbaar
gaat over Alexandra, een succesvolle zakenvrouw. In haar relatie is ze echter niet meer gelukkig. Zij en haar partner besluiten een pauze te nemen om uit te zoeken wat ze nog voor elkaar voelen.

Alexandra vertrekt met hun zoontje Max naar hun vakantiehuis aan de rand van de Veluwe. Al snel na aankomst wordt Alexandra ontvoerd; Max blijft alleen in het huis achter…

Demi is een tiener vol toekomstdromen. Totdat ze zwanger raakt. Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd.

Alexandra en Demi kennen elkaar niet maar worden samen gevangengehouden in een kamer die ze de ‘papegaaienkooi’ gaan noemen. Wie houdt hen daar? Waarom? En kunnen ze nog ontsnappen?

Marieke Damen begon tijdens een sabbatical in het buitenland met schrijven. Na twee kinderboeken en diverse korte verhalen publiceerde ze Stilleven. Dit thrillerdebuut werd genomineerd voor zowel de Hebben Thrillerprijs als de Debuutprijs en voor de MAX Bronzen Vleermuis. Haar werk kenmerkt zich volgens de uitgeverij door 'een subtiele schrijstijl waarmee ze de meest gruwelijke gebeurtenissen beschrijft'.

Benieuwd naar het favoriete spannende boek van Marieke Damen? Lees het hier

Geen opmerkingen: