22 maart 2022

Meisjes moeten binnenblijven (nieuws, 2022)

'In de stijl van Karin Slaughter'
Fans van Karin Slaughter opgelet: bij uitgeverij Cargo verschijnt het thrillerdebuut van Stacy Willingham, getiteld Een duistere schittering. Volgens de uitgever 'een overweldigend debuut in de stijl van' de bestsellerauteur uit Georgia, 'goed opgebouwd, rauw en vol onverwachte wendingen'. Vanaf 3 mei kan de liefhebber beoordelen of de uitgever gelijk heeft. Zelf zegt Slaughter er het volgende over: 'Deze slimme thriller houdt je op het puntje van je stoel door de onverwachte plotwendingen.’

Echte monsters verschuilen zich niet het bos, ze zijn niet de schaduw achter de boom of de onzichtbare aanwezigheid in een donkere hoek.

Nee, echte monsters staan recht voor je.

In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten.

Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiƫnten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.

Stacy Willingham werkte als copywriter en brandmanager bij een marketingbureau voordat ze zich fulltime aan haar schrijverschap besloot te wijden. Ze woont in Charleston, South Carolina, samen met haar man en hond. Een duistere schittering is haar debuut, waarvan de rechten al voor verschijnen wereldwijd werden verkocht. Emma Stone (Fruit Tree) produceert de televisieserie bij Een duistere schittering, die bij HBO Max zal worden uitgezonden.

Geen opmerkingen: