04 maart 2022

Hoge eisen (nieuws, 2022)

Nicolet Steemers komt na zeven jaar met nieuwe thriller
Deze week verscheen Wat niet deert bij uitgeverij Volt, de nieuwe thriller van schrijfster Nicolet Steemers. Het is zeven jaar geleden dat haar laatste boek verscheen.

Wat niet deert
draait om een gezin waarvan de moeder dertien jaar geleden plotseling van de aardbodem verdween. Philip, Ruud en Manon gaan samen met hun verwarde vader terug naar hun familiehuisje bij Groenlo en al snel blijkt hoezeer de verdwijning van de moeder het gezin uit elkaar heeft gedreven.

Na jaren komt Nicolet Steemers weer met een spannende roman. Het waren zeven jaar, waarin ze geen boek publiceerde maar heel veel schreef. 'Luisterboeken', zegt ze in een interview met Tubantia. Voor Storytel. 'Heerlijk schrijven. Overzichtelijk, snel en lekker licht van toon.' Haar serie over Ellen Holms,  een lerares die nadat ze een tijd in de bak heeft gezeten voor doodslag, een schriftelijke cursus volgt en priv├ędetective wordt.

De serie is succesvol. 'In mei komt het uit in Zuid-Korea. En het is al verschenen in Turkije, Finland, Denemarken, de Arabische Emiraten en Zweden.' 

Maar waarom moest het zeven jaar duren voordat ze begon aan haar vijfde roman? 'Ik had een soort writersblock', zegt ze. 'Ik begon gigantisch hoge eisen aan mezelf te stellen. Alles wat ik schreef gooide ik weg.' Storytel betekende haar redding. 'In de serie over Ellen Holms kon ik al m’n grappen en grollen kwijt. Dat was zo lekker schrijven. Wat ik daar aan heb gehad is: schrijf gewoon wat je lekker vindt en ga het allemaal wat minder belangrijk vinden.'

(Bron: Tubantia, lees hier wat Nicolet Steemers haar favoriete spannende boek vindt)

Geen opmerkingen: