12 maart 2022

Ongekend talent (nieuws, 2022)

Parton en Patterson schrijven een countrythriller   Het is niet voor het eerst dat James Patterson samen met een grote naam een thriller schrijft. Hij produceerde er al twee met oud-president Bill Clinton. Maar nu heeft hij een nog grotere ster aan de haak geslagen: Dolly Parton, zangeres van evergreens als Jolene en Nine to Five en bedenker van wereldberoemde quotes als 'Het kost veel geld om er zo goedkoop uit te zien' en 'Als je een regenboog wilt zien, moet je de regen ook verdragen'.

Het vermogen van James Patterson wordt door Celebrity Net Worth net iets hoger ingeschat dan dat van Dolly Parton: 800 miljoen dollar tegen 650 miljoen dollar. Maar dat zie je er niet aan af als je de cover van hun coproductie Ren, Rose, Ren (verschenen bij uitgeverij Nieuw-Amsterdam) ziet: beide namen zijn even groot afgedrukt, die van Parton boven Patterson. 

'Ze is een ster op weg naar de top. Ze is een zangeres op de vlucht', luidt de onderkop. Het eerste boek van Dolly Parton en James Patterson sluit overduidelijk aan bij de belevingswereld van de beroemde countryzangeres. Vluchtend voor haar verleden zoekt Rose een nieuwe toekomst in Nashville, het hart van de countrymuziek. Daar valt ze voor de mysterieuze Ethan en ontmoet ze countrylegende Ruthanna Ryder, die zich over haar ontfermt.

Het talent van Rose is ongekend, haar liedjes vertellen haar rauwe levensverhaal en haar ster rijst snel. Maar kan ze de demonen uit haar verleden ontvluchten?

'Ren, Rose, Ren is een meeslepende mix van muziek, spanning en liefde, waarin ook de kenmerkende humor van Dolly Parton niet ontbreekt', stelt de uitgeverij.

Parton heeft daarnaast het boek gecombineerd met een nieuw, gelijknamig album. De liedjes op dat album zijn gebaseerd op de personages uit het verhaal, en de twaalf nieuwe songs staan achter in het boek vermeld.

Geen opmerkingen: