01 maart 2022

Wordt verwacht 513 (nieuws, 2022)

De Koude Oorlog is nog steeds springlevend
Dat de Koude Oorlog nog lang niet heeft plaatsgemaakt door een Hartverwarmende Vrede, bewijzen de ontwikkelingen in Oekraïne deze dagen. Maar ook in fictie is de strijd tussen Oost en West gaande. Zoals in de thriller Faust van Gustaf Skördeman die 21 april bij uitgeverij Cargo verschijnt. 

Faust is het los te lezen vervolg op de thriller Geiger, waarin de Zweedse politieagente Sara Nowak zich het vege lijf moet zien te redden. 

‘Wat weet Sara Nowak?’ Het is de laatste vraag die priester Jürgen Stiller te horen krijgt. Zijn antwoord blijft uit en even daarna wordt hij geëxecuteerd door een terrorist met de codenaam Faust. Het zal het begin zijn van een verbeten jacht om Sara Nowak op te sporen en te vermoorden.

Sara zelf is zich echter niet bewust van het gevaar, ze is druk verwikkeld in persoonlijke sores. Tot de dag dat ze beschoten wordt in haar eigen huis. De aanslag mislukt, en ze gaat op onderzoek uit en komt zo op het spoor van een netwerk van radicale terroristen in het voormalige West-Duitsland.

Uit die tijd stamt ook Operatie Wahasha, een meedogenloos plan dat de toekomst van Europa voor altijd kan veranderen. In een race tegen de klok moet Sara de ware identiteit van Faust achterhalen.

Gustaf Skördeman werd in 1965 in Zweden geboren en is scenarist, filmregisseur en producent. Geiger (2021) was zijn debuut en het begin van een serie thrillers met Sara Nowak in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: