23 maart 2022

Uithalers (nieuws, 2022)

Een draaikolk van wraak en geweld
De politie faalt keer op keer, maar Toni Coppers tackelt de drugshandel in de haven van Antwerpen. Althans, dat gebeurt in zijn nieuwste thriller Jacht die op 2 april verschijnt bij de Vlaamse uitgeverij Borgerhoff en Lamberigts. 

In het nieuwe boek van Toni Coppers gaan Liese Meerhout en haar team de strijd aan tegen de drugskartels. Jacht begint nadat een vrouw dood wordt gevonden in een loods. Haar lichaam is vreselijk toegetakeld. Voor Liese is dit helaas niet de laatste gruweldaad waarmee ze in dit onderzoek wordt geconfronteerd. Zal ze haar omgeving kunnen beschermen tegen de tentakels van de onderwereld?

's Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de 'uithalers', mensen die voor de drugskartels het vuile werk opknappen en rondsjouwen met sporttassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er aan het hoofd van een maffiafamilie een machtswissel optreedt, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon?

Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de drugslogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden.

Toni Coppers zegt over Jacht: 'Liese Meerhout en Michel Masson zijn me zo dierbaar. Ik heb zo genoten van het componeren van dit boek. Gewroet heb ik ook, met de ethiek, de waarheid, de realiteit. De haven, Liese, Masson, bedrog, ego, loyaliteit, familiebanden en onbreekbare vriendschappen. Ik schrijf over het leven zoals het is. Spijtig genoeg worden de kwetsbaren en de naïevelingen vaak meegesleurd in een draaikolk van dommigheid, geweld en regels die niemand vooraf had kunnen bevroeden. Het kwaad heeft vaak geen gezicht, het vermomt zich. Het is ego, hebzucht, wraak. Het grijpt steeds opnieuw om zich heen en vernietigt wie niet oplet.'

Toni Coppers staat bekend om zijn ingenieuze en spannende plots. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed, die tot leven komen dankzij de uitgewerkte psychologische karaktertekeningen. Net die combinatie van spanning en menselijke diepgang maakt Coppers lezen zo verslavend, zegt zijn uitgever. Coppers werd vorig jaar genomineerd voor de Gouden Strop en won de Hebban Thrillerprijs.

Lees hier wat Toni Coppers zijn favoriete spannende boek vindt. 

Geen opmerkingen: