15 maart 2022

Wordt verwacht 516 (nieuws, 2022)

Een tijgerpython in je flat  'Razendspannend en verrassend', 'duister en verslavend'. Het zijn enkele kwalificaties die worden toegekend aan Serpent, het thrillerdebuut van de Noorse Silje Ulstein. Het boek dat volgens uitgeverij A.W. Bruna uitermate geschikt leesvoer is voor de liefhebbers van Jo Nesbø en Gillian Flynn, ligt op 8 juni in de winkel.

Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter.

Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt, ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen.

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op Ibens vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt, vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

Silje Ulstein
(1985) haalde een master in literatuur aan de Universiteit van Oslo en studeerde creatief schrijven aan de Skrivekunstakademi in Bergen. Haar debuut Serpent was een bestseller in Noorwegen en de vertaalrechten werden aan dertien landen verkocht.

Geen opmerkingen: