15 maart 2022

Wordt verwacht 515 (nieuws, 2022)

Chinese mol graaft naar topgeheimen   Hij is al ruim acht jaar dood, maar nog verschijnen er thrillers onder zijn naam. Op 17 mei laat uitgeverij A.W. Bruna de nieuwste 'Tom Clancy' los op de lezer. In Schaduw van de draak is het China wat de klok slaat.

Een nieuwe Koude Oorlog is begonnen…

Wanneer wetenschapper Liu Wangshu spoorloos verdwijnt uit zijn appartement in Huludao, China, slaat binnen het ministerie van Staatsveiligheid de paniek toe. Liu is verantwoordelijk voor de enorme technologische vooruitgang die de Chinese marine in de afgelopen jaren heeft geboekt.

China is ervan overtuigd dat hij is overgelopen naar de Amerikanen. Het probleem is echter: niemand in de kringen rondom president Jack Ryan heeft enig idee waar Liu zich bevindt.

Wat nog erger is: Ryan krijgt te horen dat een Chinese mol, codenaam surveyor, zich heeft ingegraven
in de inlichtingendienst en nu toegang heeft tot Amerika’s topgeheimen.

Hoewel Tom Clancy groot op de cover staat, is de naam van de werkelijke auteur, Marc Cameron, een stuk kleiner afgedrukt. Cameron heeft bijna dertig jaar bij de politie gediend, onder meer als US Marshal en SWAT-officer. Voor zijn werk verbleef hij overal in Noord-Amerika, van Alaska tot Manhattan en van Canada tot Mexico. Hij heeft de zwarte band in jiujitsu, doet aan diepzeeduiken en is een fervent motorrijder. En hij schrijft dus boeken...

Tom Clancy wordt gezien als de bedenker van de technothriller. Ook schreef hij enkele non-fictieboeken over de Amerikaanse strijdkrachten. Tom Clancy was 66 jaar toen hij op 1 oktober 2013 overleed aan de gevolgen van hartfalen.

Geen opmerkingen: