20 maart 2022

Muurvast (nieuws, 2022)

Rechercheur en journalist storten zich op cold case
Eind mei verschijnt bij The House of Books de thriller De jongen in het donker van Chantal van Mierlo. Uitermate geschikt leesvoer voor de liefhebbers van de VPRO-podcasts De brand in het landhuis en De kasteelmoord, vindt de uitgever.

Lara de Bont van het coldcaseteam bij de Politie Oost-Brabant heeft één zaak die haar aan het hart gaat: de verdwijning van Helena van den Bosch Rutgers. Maar de zaak zit muurvast en ze ziet zich genoodzaakt om de hulp in te roepen van misdaadjournalist Martin Kuipers.

Martin is net weggestuurd bij zijn krant omdat zijn onderzoek naar een drugszaak - de zaak Avanti - niet alleen hemzelf, maar ook de krant in gevaar brengt.

Hoe verder de twee in de zaak van de verdwenen Helena duiken, hoe complexer hij blijkt. Bovendien ontdekt Martin dat Lara persoonlijker bij de zaak Avanti betrokken is dan ze zegt.

Chantal van Mierlo (1979) is schrijver van thrillers. Haar debuut De nummers werd genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs en ook haar tweede thriller, Het isolement, gooide hoge ogen. Van Mierlo schreef daarnaast de Storytel Original-serie Julia Menken, die inmiddels drie seizoenen telt, vertaald werd in het Engels, Duits, Spaans en Arabisch en in 2020 bekroond werd met de Award voor de beste Storytel Original.

Lees hier wat het favoriete spannende boek is van Chantal van Mierlo. 

Geen opmerkingen: