10 maart 2022

Gesignaleerd 541 (nieuws, 2022)

Chris Whitaker - We beginnen bij het einde
Bij uitgeverij Volt is vandaag We beginnen bij het einde verschenen, de nieuwe thriller van de Britse auteur Chris Whitaker. Het boek is inmiddels al verkocht aan 23 landen. 

Dertig jaar geleden werd Vincent King als tiener veroordeeld voor zijn rol in de dood van een jong meisje. Nu zit zijn tijd in de gevangenis erop en is hij terug in zijn geboorteplaats Cape Haven, Californië.

Niet iedereen is blij hem te zien. Zoals Star Radley, zijn ex-vriendin en de zus van het meisje dat door zijn toedoen overleed. Duchess, Stars dertienjarige dochter, is deels verzorger, deels beschermer van haar jongere broer Robin, en van haar moeder, die vaker wel dan niet in de problemen zit.

Als Duchess op een avond een drastische actie onderneemt om Star te beschermen zet ze per ongeluk een reeks gebeurtenissen in gang die tragische gevolgen zal hebben, niet alleen voor haar familie, maar voor de hele stad. Een verhaal met als centrale vraag: hoe ver kunnen we weglopen van het verleden, als het verleden gedoemd lijkt zich te herhalen?

Chris Whitaker werd geboren in Londen en werkte tien jaar als handelaar op de Londense beurs. Zijn debuutthriller Tall Oaks werd bekroond met de CWA John Creasey New Blood Dagger. En We beginnen bij het einde won vorig jaar de CWA Gold Dagger Award. 

Geen opmerkingen: