11 maart 2022

Verraad uit onverwachte hoek (nieuws, 2022)

Met alle bijkomende imperfecties
Op 26 maart verschijnt bij uitgeverij De Geus de thriller Drie vrouwen. Vertrouw op mij  van Anders Roslund. Het is de tiende thriller rond de dwarse politie-inspecteur Ewert Grens.

Met Drie vrouwen verdedigt Anders Roslund zijn positie als een van de beste thrillerschrijvers van Zweden, is de stellige overtuiging van de uitgeverij. 'Het verhaal heeft alles wat een thriller-lezer zoekt: een duistere kant van de samenleving, verraad uit onverwachte hoek, en herkenbare menselijkheid met alle bijkomende imperfecties.'

Het gaat goed met inspecteur Ewert Grens. Een fantastisch jongetje noemt hem ‘opa’ en voor het eerst in dertig jaar is er een vrouw voor wie hij zich netjes wil kleden.

Hoe kan dit omslaan in een nachtmerrie van dodelijke injecties, ontvoeringen en slaven- en orgaanhandel? En waarom leidt dat tot de moord op iemand die dicht bij Ewert staat?

Anders Roslund (Zweden, 1961) schreef tien misdaadromans als deel van de succesvolle schrijversduo’s Roslund & Hellström en Roslund & Thunberg. Er zijn miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht en zijn werk werd bekroond met talrijke prestigieuze internationale prijzen. Hij behoort tot de meest toonaangevende thrillerauteurs van Zweden.

Geen opmerkingen: